Låna 6000

Om du behöver låna 6000 kr är det alltid bäst att jämföra lån med varandra först, inte bara när det gäller räntor utan även andra faktorer. Det kan handla om avgifter, utbetalningstider, accepterandet av betalningsanmärkningar och om långivaren tar UC eller inte. Du behöver inte nödvändigtvis ta ett SMS lån om du bara vill låna 6000 kr eftersom det faktiskt finns privatlån på 6000 kr som är mycket billigare. Det kan du se själv om du klickar på knappen nedan. Där hittar du långivare som lånar ut både 5000 och 6000 kr.

Jämför lån på 6000 kr här

Enkelt att låna 6000 utan UC

Eftersom nästan alla långivare som erbjuder SMS lån och snabblån har lån på 6000 kr är det mycket enkelt att låna 6000 kr utan UC. Det är ju så att majoriteten av dessa lån är lån utan kreditupplysning hos UC, istället tar långivarna sina upplysningar hos kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode. Fördelen med det är att den förfrågan som görs där inte syns hos UC och påverkar därför inte ditt creditscore där . Nackdelen är att dessa lån är betydligt dyrare än privatlån, men om du ansöker om ett privatlån tas kreditupplysningen hos UC.

Många lån på 6000 kr betalas ut direkt

Eftersom det finns massor av SMS lån att välja på om du vill låna 6000 kr är det inga problem att få sitt lån direkt. Att man kan få SMS lån direkt till kontot efter att ansökan beviljats är mer regel än undantag. Du måste dock ha ett bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank om du vill få ditt lån så snabbt. För om du har det kan kreditbolagen göra direktöverföringar till ditt bankkonto. Det innebär att pengarna i princip hamnar på ditt bankkonto i samma stund som de betalas ut.

Inte svårt att låna 6000 med anmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar är det i stort sett omöjligt att få ett banklån, men det finns kreditbolag som du kan låna 6000 kr med betalningsanmärkningar hos. För det första så finns det, som sagt, många snabblån med detta belopp och många snabblångivare accepterar anmärkningar. För det andra finns det även ett antal kreditbolag, som erbjuder privatlån, som också accepterar det. Där brukar man förvisso inte få låna deras högsta belopp om man har betalningsanmärkningar, men en så liten summa som 6000 kr brukar inte vara något problem. Åtminstone om din betalningsförmåga är god nog. Så ja, det är ganska enkelt att låna 6000 med betalningsanmärkningar.

Att tänka på om du ska låna 6000 kr

  • Ett SMS lån på 6000 kr kanske inte kan kallas för ett stort lån precis, men om du lånar en sådan summa bör du helst inte välja en löptid på bara en enda månad, för det är inte många som har råd att betala tillbaka 6000 kr efter en sådan kort tid.
  • Om du tar ett SMS lån bör du inte heller välja en längre löptid än 3 månader för annars blir det dyrt.
  • Om du vill låna 6000 kr och väljer ett SMS lån med en löptid på 6 månader blir det ganska dyrt. Då är det bättre att ta ett privatlån istället och eventuellt även lösa det i förtid. Ett privatlån med en löptid på 1 år blir nämligen inte dyrare än ett SMS lån som betalas tillbaka inom 6 månader. Ja, om du vill komma billigt undan bör du inte dra dig för att ansöka om ett privatlån eftersom det inte behöver kosta dig mer än ca 800 – 1000 kr trots att du betalar tillbaka på det under ett helt år. Och då är även avgifterna inräknade.
  • Du bör inte ta ett privatlån om du behöver pengar riktigt snabbt. Då är det bättre att ansöka hos en långivare som betalar ut SMS lån direkt till din bank.
  • Även om du bara vill låna 6000 kr bör du göra en kalkyl så du ser om du verkligen kan betala tillbaka på lånet, framförallt om du ansöker om ett SMS lån med kort avbetalningstid. Ett privatlån med detta belopp som läggs upp på ett år är emellertid enklare att klara av.
  • Ta inget lån med förlängning för det kan ge onödigt höga lånekostnader.
  • Ansök om ett lån utan UC om du inte vill att kreditupplysningen ska hamna i UC:s register när du ska ta ett SMS lån. Det är dock inte lika viktigt om du ansöker om ett banklån.
  • Som du ser i vår jämförelse är det inte speciellt svårt att låna 6000 kr även om du har en betalningsanmärkning eller flera, men tänk på att du inte får ha dragit på dig en ny anmärkning under den senaste tiden. En del långivare har dessutom en gräns för hur många anmärkningar du får ha.
  • Även om du tycker att 6000 kr inte är så mycket bör du inte låna en sådan summa utan att tänka efter. Behöver du verkligen pengarna? Behöver du verkligen köpa det du tänkt köpa? Sov på saken i några nätter och läs sedan vår artikel om vad du bör tänka på innan du lånar innan du bestämmer dig.

Uppdaterad 2021-10-26