Jämför lån på 7000 kr

Om du vill låna 7000 kr kan du klicka på knappen nedan. Där ser du tydligt vilka långivare som erbjuder lån på 7000 kr, samt vilka långivare som erbjuder lån utan UC, vilka som betalar ut 7000 kr direkt och som accepterar betalningsanmärkningar. Förvisso hamnar du på sidan om lån på 5000 kr men alla långivare som beviljar lån med denna summa har också med denna summa. De flesta lån i listan är SMS lån men där hittar du även billiga privatlån.

Jämför lån på 7000 kr här

Många lån på 7000 kr är utan UC

Det är mycket vanligt att långivare som erbjuder lån under 10 000 kr inte tar UC. Således är det mycket enkelt att låna 7000 kr utan UC. Dock är det ännu vanligare att långivaren inte tar UC om du ansöker om ett lån under 5000 kr. Tänk på att ett lån utan UC inte betyder att långivaren inte tar en kreditupplysning, för det gör de. Det måste de göra enligt lagen.

I stort sett alla långivare som erbjuder lån på 7000 kr utan UC tar sina kreditupplysningar hos Bisnode eller Creditsafe. Och när de gör det syns det inte hos UC och således påverkar deras kreditupplysning inte ditt Creditscore hos UC.

Enkelt att låna 7000 direkt

Eftersom många av lånen i listan är SMS lån är det inte heller speciellt svårt att låna 7000 kr direkt. Du känner säkert till att SMS lån är kända för att betalas ut mycket snabbt och sedan hamnar de direkt på kontot. Ofta tar det bara 15 minuter från att ansökan görs till pengarna når mottagaren. Det är alltså inte speciellt svårt att få ett SMS lån på 7000 kr direkt på kontot och dessutom utan UC.

Det enda du behöver tänka på är att välja en långivare som sätter in pengarna direkt till den bank du använder dig av. Och att du ansöker under kontorets öppettider. I de fall långivaren betalar ut pengar direkt dygnet runt behöver du såklart inte tänka på det.

Om du har betalningsanmärkningar

Eftersom 7000 kr inte är en speciellt stor lånesumma är det inte heller så svårt att kunna ta ett SMS lån med betalningsanmärkningar. Det är nämligen ganska vanligt att smslångivare accepterar betalningsanmärkningar, även om långt ifrån alla gör det. När det gäller banklån är det betydligt svårare att bli beviljad om man har betalningsanmärkningar. Ofta går det inte alls.

Att tänka på om du vill låna 7000

  • Det är få som kan ta ett SMS lån på 7000 kr och betala tillbaka allt inom en månad, så välj aldrig en så kort löptid. Men det är inga större problem idag eftersom de flesta SMS lån idag är kontokrediter.
  • Även om det kan vara frestande att betala tillbaka allt i en så långsam takt som möjligt (för att få ner månadsinbetalningarna), gör inte det. Det blir dyrt att betala tillbaka ett så litet lån under en lång tid, inte minst om du tagit ett SMS lån. Om du har möjlighet bör du ta ett privatlån med en löptid på ett helt år för det är ändå billigare än vad ett smslån som betalas tillbaka på några månader är.
  • Tänk på att om du tar ett privatlån kan du även lösa det i förtid och då blir det ännu billigare.
  • Om du vill få dina pengar omedelbart är det bara smslån som gäller. Det finns många smslångivare som betalar ut smslån direkt till skillnad från långivare som erbjuder privatlån. Men om du inte har så bråttom och kan vänta ett dygn eller två är det såklart bättre att ta ett billigare lån som inte betalas ut fullt så snabbt.
  • Trots att 7000 kr inte är en stor summa bör du inte ta ett sådant lån utan att tänka sig för först. Även om det kanske är okej att ta ett impulslån på en tusenlapp är det inte ok att låna hela 7000 kr utan att kalkylera först. Du bör alltså titta på dina inkomster och se hur mycket du får över efter dina utgifter är dragna, då vet du om du har råd att låna eller inte.
  • Om du ska ta ett smslån bör du försöka att betala av det på 2 – 3 månader för att undvika alltför höga lånekostnader. Men självklart är det bättre att välja 6 månaders löptid om du inte tror att du klarar av att betala tillbaka allt inom en kortare tid än så.
  • Ska du ta ett smslån bör du ta ett lån utan UC så att kreditupplysningen som kreditbolaget tar inte registreras hos Upplysningscentralen.

Publicerad 2023-02-08